MyFoodOffice på 1-2-3

Nedenfor har vi svart på følgende spørsmål:

Hva er MyFoodOffice?

Hvordan fungerer MyFoodOffice?

Hva slags lovverk er MyFoodOffice basert på?

Hva er MyFoodOffice?

MyFoodOffice er en skybasert applikasjon som hjelper matprodusenter med å effektivt ha oversikt over sine ingredienser, oppskrifter og varedeklarasjoner i henhold til lovkrav.

Vår store innovasjon er vår felles varedatabase, som hittil inneholder ingrediens-data for bakerbransjen fra blant annet Idun, PALS, Tine, Norgesmøllene og Läntmannen. Vi jobber kontinuerlig med å utvide innholdet i denne.

Om du er en matprodusent og ønsker spesifikt ytterligere innhold i databasen, vennligst ta kontakt med oss på support@myfoodoffice.no.

Hvordan fungerer MyFoodOffice?

Det er fire kjerne-elementer i MyFoodOffice:

• Felles varedatabase
  • Ingredienser
  • Oppskrifter
  • Produkter

Hver bruker har sitt private område, som er skravert i blått ovenfor.

Brukeren bygger først opp sitt eget bibliotek av Ingredienser. Dette kan bestå av ingredienser brukeren importerer fra vår Felles varedatabase og/eller av ingredienser brukeren har lagt inn selv.

Neste steg er at brukeren legger inn sine Oppskrifter. Dette kan enten være eksisterende oppskrifter eller oppskrifter det eksperimenteres med. For økt effektivitet kan en grunn-oppskrift brukes i en annen oppskrift (f.eks. kakebunn som brukes i flere typer kake-oppskrifter).

Når brukeren ønsker å få laget varedeklarasjoner, så må Produkter opprettes og kobles til den ønskede oppskriften. Dette er spesifikke produkter man ønsker å selge (f.eks. kan en oppskrift for 'brød' brukes i produktene 'brød halvstekt' og 'brød skivet').

Utover dette tilby MyFoodOffice følgende funksjonalitet:

• Når det skjer endringer, eksempelvis at soyaolje byttes ut med rapsolje, vil alle brukerne av vareinformasjonen bli varslet. Bakeren kan selv velge når den offisielle varedeklarasjonen oppdateres, eksempelvis hvis det er et restråvareparti igjen eller emballasje som skal trykkes opp.
  • Etterhvert vil brukeren også få mulighet til å publisere sine egne produkter inn i vår felles varedatabase. Dette kan f.eks. være relevant for bakeren som selger brød til en sandwich-produsent som selv ønsker å bruke dette brødet som en av sine ingredienser.

Data som ligger i skravert felt ligger i deres egen firmakonto, og er ikke tilgjengelig for andre bedrifter.

Hva slags lovverk er MyFoodOffice Basert på?

MyFoodOffice er basert på EUs lovverk 1169/2011 og Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften).

Vi holder lovverket vårt oppdatert i tråd med endringer som måtte oppstå.