I denne artikkelen kan du lære mer om Brødskala'n, og

  • Hvem som eier merket og standarden for beregning av grovhet
  • Hvordan du aktiverer denne funksjonaliteten i MyFoodOffice
  • Hvordan beregningen skjer
  • Grovhetsberegning ved bruk av melblandinger
  • Hvordan du kan se grovheten på dine brød

Brødskala´n

Merket for Brødskala´n og standarden den bygger på eies og vedlikeholdes a Baker og Konditorbransjens Landsforbund.

Du kan lese mer om dette på BKLF sine egne nettsider.

Vær obs på at du må være medlem av BKLF eller betale en årlig avgift for bruk av merket.

Hvordan aktivere beregning av grovheten

Funksjonaliteten er tilgjengelig for alle som har tegnet basis eller profesjonelt abonnement hos MyFoodOffice.

Du aktiverer funksjonaliteten under "Firmainstillinger". Se demo til høyre.

Hvordan beregningen gjøres

Vi bruker informasjon som er registrert på ingredienskortet sammen med oppskriften du legger inn.

For at beregningen skal bli riktig forutsetter det at

  • det er lagt inn riktig informasjon på ingredienskortet
  • mengdene i oppskriften er riktig registrert

Du kan sjekke hva som ligger registrert på ingredienskortet. Se demo til høyre.

Melblandinger fra leverandør

Vær obs på at baseblandinger kan ha flere ingredienser enn det som inngår i grovhetsberegningen. For slike ingredienser må du legge inn to verdier:

  • gjennomsnittlig grovhetsgrad i melblandingen
  • total andel av blandingen som inngår i grovhetsberegningen. Eksempelvis kan 80% være mel og korn, mens 20% kan være frø og andre ingredienser som ikke skal inngå i grovhetsberegningen.

Er du i tvil kan du henvende deg til leverandøren din.

Produktets grovhetsgrad

Finn produktet du ønsker å se grovhetsgraden på. På produktkortet finner du en egen boks som viser grovheten. Merk at vi viser den teoretiske grovheten, som i visse tilfeller kan være høyere enn 100%. Merkeordningen har 100% som øvre grense for hva du kan kommunisere ut til forbruker, så på produktvarebladet som eksporteres fra hvert enkelt Produkt, er denne prosenten begrenset oppad til 100%.