I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan du kan importere en prisliste fra leverandør.

• Gjøre klar prislisten for import
  • Initiere import
  • Opprettelse av nye prisenheter

For tilgang til denne funksjonaliteten trenger du kalkylemodul. Du kan lese her hvordan du oppgraderer.

Klargjøring

Gå til leverandøren du ønsker å importere en prisliste fra.

Klikk på "handling" og "importer priser".

Klikk på knappen "last ned mal".

For at importfunksjonen skal fungere må prislisten følge de samme kolonnene som malen.

Artikkelnummer | Artikkelnavn | Prisenhet | Enhetspris

Et tips er å sende malen til leverandøren slik at de kan sende over i ønsket kolonnerekkefølge.

Du velger selv om du vil bruke listepris eller ferdig rabatterte priser i kolonne 4 for "enhetspris".

Når du er ferdig anbefaler vi at du lagrer filen lokalt på et sted du kan finne den igjen og med et navn.

For eksempel "20191131 Leverandørnavn Prisliste.xlsx". Da ser du senere hvilken dato prislisten gjelder fra.

Initiere import

Klikk på knappen som er markert i rødt til venstre. Du får da opp et vindu hvor du kan finne filen som inneholder prislisten. Klikk på "åpne" når du har markert riktig fil.

Før du kan klikke på knappen "importer" må du huke av og bekrefte at du har valgt riktig prisliste.

Klikk på "importer" for å starte importen.

Systemet vil kun importere priser på de artikler som allerede ligger lokalt i din brukerkonto. Systemet vil kun søke på de artikler som hører til valgte leverandør, i dette tilfellet "Møllerens mel AS".

Du vil bli varslet når prislisten er ferdig importert, samt en epost dersom du trenger å følge opp eventuelle avvik.

Opprette nye prisenheter

Systemet vil passe på for deg at prislisten bruker samme måleenhet som den du har registrert i MyFoodOffice.

Dersom disse er forskjellig vil systemet varsle deg med et ikon nederst til venstre.

1. Klikk på denne for å godkjenne de nye prisenhetene. Du får opp et nytt vindu, se neste bilde.

2. Legg inn vekt i kg for hver av de nye prisenhetene. Pass på at du legger inn den vekten som er gjeldende for aktuell artikkel.

Eksempelvis stk, som kan variere i vekt fra artikkel til artikkel.

3. Klikk på "godkjenn" når du er ferdig.

Du kan redigere disse prisenhetene siden ved å følge fremgangsmåten beskrevet her.