Vedlikeholde ingredienser

I denne artikkelen kan du lære mer om hva en ingrediens er og hvordan du kan:

• Søke og se gjennom ingredienser
  • Redigere eksisterende ingrediens
  • Slette en ingrediens
  • Eksportere alle ingredienser til excel
  • Smart og god praksis

Søke og se gjennom ingredienser

Finn navigasjonsmenyen til venstre og klikk på ingredienser.

Her vises alle ingredienser du har i ditt lokale bibliotek.

Hvordan søke

Bruk søkefeltet "Søk etter en ingrediens". Du kan søke på varenavn eller vareid.

Søketips: Hvete gir flere søkeresultater enn hvetemel.

Du kan kombinere søk med filtrering. Merk at et søkeresultat kan gå over flere sider. I bunn av tabellen kan du bla mellom sidene.

Hvordan filtrere

i) Klikk på knappen "Filtrer tabell". Du finner knappen over tabellen. Se dette markert i bilde under.

ii) Velg ønsket verdi å filtrere på fra nedtrekksmenyen.

Du fjerner filteret ved å trykke på X.

Se og redigere ingrediens

1. Finn navigasjonsmenyen til venstre og klikk på ingredienser.

2. Finn den ingrediensen du vil se og redigere. Klikk på raden. Se bildet til høyre.

Inne på det enkelte ingredienskortet finner du de samme seksjonene og datafeltene som beskrevet under artikkelen "Registrere ny ingrediens".

For å redigere klikker du på knappen "Rediger".

Det er kun den boksen du klikker "Rediger" på, som tillater redigering.

Gjør endringene du ønsker og "Lagre" når du er ferdig, alternativt, klikk Avbryt.

Slette en ingrediens

1. Finn navigasjonsmenyen til venstre og klikk på ingredienser.

2. Finn den ingrediensen du vil slette Klikk på raden. Se bildet til høyre.

3. Inne på ingredienskortet sjekker du at du har funnet riktig ingrediens. Klikk du på knappen "Handling", og deretter "Slett".

To scenarioer ved sletting

Ingrediensen er ikke i bruk.

Når du klikker "Slett" vil du få opp et varsel. Du bekrefter sletting ved å trykke på "Ja, slett denne ingrediens".

Ingrediensen er i bruk

Dersom du bruker ingrediensen i oppskrifter må du fjerne ingrediensen fra disse oppskriftene før du sletter selve ingrediensen fra databasen din.

Tips for smart bruk

Åpne opp en ny fane der du jobber gjennom oppskriftene mens du beholder oversikten i den første fanen. Alternativt kan du kopiere teksten til word og fortsette i den samme fanen.

Eksportere alle ingredienser til excel

1. Finn navigasjonsmenyen til venstre og klikk på ingredienser.

2. Klikk på knappen "Handling" og "Eksporter tabell".

Hele ingredienslisten vil bli sendt til din e-postadresse i excelformat.

Dermed kan du jobbe videre med ingredienslisten i excel, eksempelvis hvis du vil lage din egen rapportoversikt på alle ingrediensene.